drs. G.J. (Pien) ter Haar
p.terhaar@pithc.nl
+31 (0) 6 53 24 52 51

 

Over PiTHC

PiTHC adviseert met name organisaties en personen in het publieke domein over het versterken van hun positionering en hun reputatie. Zij richt zich vooral op de zorgsector, het onderwijs, het veiligheidsdomein en publiek-private samenwerkingsverbanden. 

De strategische adviezen van PiTHC gaan vaak verder dan puur het communicatievak. Zij begeleidt organisaties en personen bij het versterken van hun identiteit en hun positie. Soms is daarvoor politiek draagvlak, stevig onderzoek of een vindingrijke vertaling van de bedrijfsstrategie nodig. Maar soms ook alleen een informatieve folder, een aansprekende website of assistentie bij een reactie op beeldvorming in ‘traditionele’- of social media.

PiTHC denkt strategisch, is politiek bewust, analytisch, weet de structuren en strategieën van organisaties te doorgronden, luistert goed, maakt zich inhoud snel eigen, denkt slim na en is creatief. Ze werkt graag aan opdrachten waarbij zij haar radar in de samenleving kan inzetten. Bij voorkeur in nauwe samenwerking. Daar wordt het voorstel alleen maar beter van. 

PiTHC staat voor Pien ter Haar Communicatie. Pien ter Haar studeerde Spaanse taal en letterkunde met als studierichting cultuureducatie. Vervolgens werkte zij als redacteur en researcher bij de publieke omroep (onder anderen NOS, VARA, KRO, Radio Nederland Wereldomroep). Daarna vervulde zij verschillende communicatiefuncties: woordvoerder, mediastrateeg, nieuwsmaker, senior communicatieadviseur en positioneringexpert. Dit was bij organisaties in zowel het publieke domein als daarbuiten. 

Pien profiel